Снимка Булфото, архивДопълнителни бонуси за песионерите. Най-бедните пенсионери ще получат добавка

...
Снимка Булфото, архивДопълнителни бонуси за песионерите. Най-бедните пенсионери ще получат добавка
Коментари Харесай

По 120 лв на най-бедните пенсионери през април

Снимка Булфото, списък

Допълнителни бонуси за песионерите. 

Най-бедните пенсионери ще получат добавка в размер на 120 лева  през месец април. Агенцията за обществено подкрепяне раздава тези средства за закупуване на хранителни артикули. Остава и добавката от 50 лв., оповестяват от

Правителството се отхвърли от желанието си средствата за храна да бъдат под формата на ваучери и те ще бъдат предоставени в пари.

Средствата за храна са планувани за хората с пенсии сред минималната и формалната линия на беднотия, или от 300 лв. и една стотинка до 369 лв.. Това са пенсиите, които получават всеки месец  към 393 хиляди индивида. Техният лист ще бъде показан от Национален осигурителен институт. 

Националният секретар на КНСБ Ася Гонева сподели пред " Хоризонт ", че синдикатът приветства решението да се обезпечат средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери, защото това е щяло да затрудни реализацията им, изключително в по-малките обитаеми места.

" Одобряваме този метод. Той изначално беше добър като план. Единственият подробност е, че щеше да бъде по-трудно, в случай че в действителност беше осъществен през ваучери. Това, което е самобитна помощ за поддръжка на потреблението - 120-те лв., ще бъде раздадено през Агенцията за обществено подкрепяне ".

Относно упреците, че парите за храна са избирателен ход тя отговори по този начин:  " Няма никакво значение предизборно, следизборно, пандемично, значимото е за нас, за КНСБ е значимо, че хората ще получат тези пари, най-много те имат потребност да ги получат ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР